Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski mediji prenijeli su tvrdnje neimenovanog dužnosnika koji je blizak istrazi.


Analiza crne kutije iz ruskog zrakoplova pokazala je da se srušio nakon eksplozije, tvrde francuski mediji, prenosi Independent.

Vezani članci Turbo-prop zrakoplov, ilustracija (Foto: AFP) Tragedija u Rusiji: Zrakoplov s pedesetak putnika zabio se u zgradu i zapalio, poginulo najmanje dvoje ljudi Slika nije dostupna Zrakoplov ponirao čak 18 minuta? Jedna minuta ključna za rješavanje misterija

Neimenovani dužnosnik blizak istrazi otkrio je da su testovi pokazali da tragedija nije mogla biti uzrokovana tehničkim kvarom ili pogreškom od strane posade. Izvor koji ima pristup crnoj kutiji rekao je da se za vrijeme leta mogao čuti poseban zvuk eksplozije. Dodao je da se motor nije pokvario prije toga.

Je li ovo konačan odgovor na pitanje što se dogodilo palom zrakoplovu?

Britanski ministar vanjskih poslova, Philip Hammond, rekao je da postoji velika mogućnost da je ISIS odgovoran, dok se američki predsjednik Barack Obama složio da postoji mogućnost da je bomba izazvala nesreću.

I jedan egipatski dužnosnik navodno je u petak rekao da je rušenje leta zbog bombe najvjerojatniji scenarij. Tvrdnja je dobila dodatnu potvrdu kada je Vladimir Putin odlučio obustaviti sve letove za Egipat na prijedlog šefa ruske sigurnosne službe.

Podsjetimo, Airbus A321 sa 217 putnika i sedam članova posade srušio se u subotu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook