Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski kanuist, John Darwin, koji se više od pet godina vodio kao nestao, ovog vikenda je 'zdrav i čitav' došao u policijsku postaju u Londonu.


Dijelovi kanua Johna Darwina, koji je tada imao 52 godine, u ožujku 2002.  godine pronađeni su na plaži Seaton Carew kraj Hartlepoola, na sjeveroistoku Engleske.

Vezani članci London, Dan slobode Kaos u Engleskoj: ''Pingdemija'' pokvarila Dan slobode, poslodavci ostali bez radnika, trgovine bez robe na policama Turisti u dubrovačkoj staroj Gradskoj jezgri Hoće li nam konačno stići i jedni od najvažnijih turista? I kod njih bi Hrvatska mogla na zelenu listu

Intenzivna potraga nije dala rezultata. 

Za Johnom je tragalo i njegovo dvoje djece i supruga. Šest mjeseci nakon nestanka, njegova žena, Anne Darwin izjavila je kako pati što 'ne može pokopati' muža čije tijelo nije pronađeno.

No u subotu se Darwin pojavio u policijskoj postaji West End Central u Londonu. 

'Darwin je dobrog zdravlja i njegova je obitelj obaviještena. Još se ne zna gdje je proveo zadnjih pet godina, svog života', izjavio je glasnogovornik policije.

Johnov otac Ronald izjavio je kako se uvijek nadao da će se njegov sin ipak pojaviti živ. Izjavio je kako je njegov sin, kada mu je bilo pet godina, pretrpio ozbiljnu ozljedu glave. Zato Ronald misli da je John lako mogao izgubiti pamćenje u periodu od pet godina, koliko ga nije bilo.

No i Johnova žena Anne nestala je sredinom ove godine, nikome se nije javila i nitko ne zna gdje je. Susjedi pretpostavljaju da se preselila.