Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijela kuća bez komentara

Pojavio se drugi zviždač u istrazi protiv Trumpa, neko vrijeme je dvojio hoće li se uopće javiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa pojavio se novi zviždač, potvrdili su odvjetnici koji predstavljaju prvog zviždača.

Mark Zaid kazao je da se radi o obavještajnom dužnosniku i da je obavljen razgovor s glavnim inspektorom. Bijela kuća za sada nije komentirala ove navode. Trump je odbacio izvornu žalbu tvrdeći da nije kriv.

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina? Volodimir Zelenski Uoči američkih predsjedničkih izbora Zelenski upozorio na eventualni povratak Trumpa na vlast: "Drugačija politika imala bi snažan utjecaj na tijek rata"

Detalja o drugom zviždaču, za sada, nema. Zaid je kazao kako iz prve ruke znaju za navode o telefonskom pozivnu koji je Trump uputio ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskijem 25. srpnja. Istraga o tom pozivu pokrenuta je u kolovozu, nakon što se oglasio prvi zviždač, piše BBC.

Mediji pišu da je drugi zviždač neko vrijeme dvojio hoće li se javiti te da su od njega 'izravnije informacije' o Trumpovom pozivu. Još nije poznato hoće li Zaid zastupati i drugog zviždača.

Zloupotrijebio moć svojeg ureda?

Podsjetimo, protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa se vodi istraga zbog tvrdnji zviždača da je zloupotrijetio "moć svojeg ureda i zatražio miješanje strane zemlje u izbore u SAD-u 2020. godine". Trump je, navodno, tražio od Ukrajine da istraži njegova glavnog protivnika Joea Bidena.

Politički skandal počinje 25. srpnja telefonskim razgovorom Donalda Trumpa i novoizabranog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija. Američki je predsjednik priznao da je tijekom razgovora zatražio da se istraže poslovi Bidenova sina Huntera u Ukrajini.

Otkad je američki obavještajni agent obavijestio svoje nadređene da je republikanski predsjednik "tražio upletanje" Ukrajine pozivajući kolegu Volodimira Zelenskija da istražuje o Joeu Bidenu, njegovu glavnom suparniku na predsjedničkim izborima 2020., demokrati i republikanci se prepiru u vezi s pouzdanosti zviždača i međusobno se optužuju za korupciju.

Dokaže li da se je Trump to zaista napravio - radi se o nezakonitom potezu američkog predsjednika koji je zatražio pomoć stranih zemalja uoči američkih izbora. S druge strane, republikanci optužuju Joea Bidena da je činio pritisak kako bi na ostavku prisilio ukrajinskog državnog odvjetnika koji je vodio istragu o njegovu sinu Hunteru, članu upravnog odbora ukrajinske plinare optuženom za korupciju.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene