Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađi na svijetu

Pogledajte što je pošlo za rukom ovom 9-godišnjaku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tyler Armstrong iz Kalifornije je na prvi pogled običan dječak, no on se od svojih vršnjaka razlikuje po tome što se odvažio na jedan vrlo hrabar pothvat.

Tyler Armstrong je 9-godišnji dječak iz Kalifornije koji je osvojio argentinski planinski vrh Aconcagua visine 6.962 metra te tako postao najmlađa osoba na svijetu koja je to učinila, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova

Dječak je vrh osvojio 25. prosinca, a u toj ga je avanturi pratio otac Kevin. 'Većina mojih vršnjaka obično igraju video igrice, tako da se ne očekuje da se 9-godišnjak popne na tako visoku planinu', kazao je Tyler novinarima.

Dječak (9) slikanjem zaradio dovoljno da kupi kuću!

Inače, nitko mlađi od 14 godina se ne smije penjati na planinu pa je obitelj morala uvjeriti argentinskog suca da Tyler može sigurno ostvariti svoju misiju. Tyler je kazao da je osvajanje vrha vrlo važno za njega.

'Moj otac i ja smo zajedno došli do vrha, to me posebno dirnulo jer smo nas dvojica to zajedno učinili', kazao je te dodao da je sljedeći na popisu Mount McKinley na Aljasci (6.149 metara).
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene