Dosadašnji rezultati istrage su otkrili da je Mohamed Lahouaiej Bouhlel pažljivo pripremao napad.


Šetnica u Nici, na kojoj je prije nekoliko dana počinjen stravičan zločin, prepuna je cvijeća u spomen na žrtve suludog pohoda. Međutim, jedno je mjesto drugačije, izdvaja ga to što se na njemu nalazi kamenje i smeće.

Upravo tamo je ubijen Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31), muškarac odgovoran za smrt 84 ljudi. Mjestu prilaze brojni, a osim što tamo proklinju ubojicu, pljuju ili mokre.

Podsjetimo, dosadašanji rezultate istrage su otkrili da je krvnik pažljivo pripremao napad, međutim za sada baš ništa ne pokazuje njegovu povezanost s Islamskom državom.

Doduše, pretraga njegova računala je otkrila zanimanje za radikalanu džihadističku organizaciju, a sada je javnosti poznato i to da je od 1. do 13. srpnja na internetu gotovo svakodnevno pretraživao stihove Kurana i vjerske pjesme koje za propagandu koristi IS.

Također, zanimao se i za nedavne terorističke akcije poput one u Orlandu (49 mrtvih 12. lipnja na Floridi), ili Magnanville (pariška regija gdje su  13.lipnja ubijena dvojica policajaca).