Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderno čudo

Pogledajte nevjerojatni najduži most na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najduži most na svijetu koji spaja dvije morske obale otvoren je za promet.

Nevjerojatni most Qingdao Haiwan nalazi se u istoimenom kineskom gradu i dugačak je 42,4 kilometra. Preko njega bi bez problema prešli La Manche, a za 5 kilometara je duži je od dosadašnjeg rekordera, mosta na jezeru Pontchartrain Causeway u američkoj državi Louisiani.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata"

Most je izgrađen u samo četiri godine i stajao je 55,5 milijardi funti. Ima šest prometnih traka i podupire ga više od 5.200 stupova. pretpostavlja se da će mostom dnevno prijeći oko 30 tisuća automobila.

Za usporedbu, Hrvatska od lipnja 2009, godine gradi Pelješki most koji će biti dugačak 2,4 kilometra, a stajat če skoro dvije milijarde kuna. Pelješki most bi trebao biti pušten u promet do 2015. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene