Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka muslimanima

Poglavar Islamske zajednice u BiH govorio o prisili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovinu Husein Kavazović pozvao je u subotu muslimane u toj zemlji da u prakticiranju vjere slijede srednji put koji isključuje svaku prisilu i nasilje te ih je uputio da zajedno s pripadnicima drugih vjerskih zajednica grade zajednički život u svojoj domovini.

"Pozivam na slijeđenje srednjeg puta u vjeri! Raštrkani i posvađani, nećemo se održati. Naše, ne daj Bože, odazivanje na tuđe pamflete, propagandu i ideologije odvest će nas u provaliju", kazao je u Sarajevu reis Kavazović u propovijedi tijekom središnje molitve u povodu blagdana Kurban-bajrama.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Dodao je kako muslimani moraju biti svjesni da u vjeri nema prisile niti nasilja pa stoga valja slijediti ono čime će se postići mir, dobro i sreća.

"Slijepa sila i nasilje duboko su u opreci s našom vjerom. Kur'ansko načelo koje su muslimani poštovali stoljećima, prema kojem su bili cijenjeni i uvažavani od drugih i koje će uvijek imati istu vrijednost za našu zajednicu, glasi: 'Nema prisile u vjeri'", poručio je Kavazović.

Poglavar bosanskih muslimana uputio je i poziv vjernicima za sudjelovanje na izborima koji će se u BiH održati 12. listopada.

"Jedna od naših primarnih obaveza i odgovornosti je izlazak na izbore i glasovanje za one koji će čuvati našu zemlju i voditi računa o dostojanstvu ljudi. Siguran sam da će muslimani znati prepoznati one koji se zalažu za slobodu, dostojanstvo, snagu i jedinstvo našeg naroda od onih koji su nametljivci. Neka nitko od nas ne propusti ovu priliku da izađe na izbore i bira po svojoj savjesti", rekao je Kavazović, upozorivši kako se samo uz sudjelovanje na izborima može polagati pravo na traženje odgovornog djelovanja izabranih dužnosnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene