Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar sporta Toga Atipe Kwako i najmanje još 20 osoba poginulo je jučer u padu putničkog helikoptera koji je prevozio nogometne dužnosnike nakon utakmice Togo - Sierra Leone.


Helikopter Paramount Airlinesa (u vlasništvu nigerijskog biznismena) koji je prevozio najmanje 20 osoba srušio se na aerodromu Lungi u blizini Freetowna, glavnog grada Sierra Leonea. 

Vezani članci Poplave napravile veliku štetu u Njemačkoj i Belgiji - 3 Broj poginulih u poplavama u Njemačkoj i Belgiji narastao na 168 Posljedice poplave u gradu Schuld, pokrajina Falačko Porajnje VIDEO U Njemačkoj 100.000 ljudi bez struje, u Nizozemskoj tisuće evakuiranih

Prema nekin izvorima najmanje je jedna osoba preživjela pad, no to još nije potvrđeno. Svjedoci kažu da se ruski helikopter, koji je prevozio najmanje 22 osobe srušio ispred V.I.P. odjela i jednostavno zapalio. 

"Zaista je šokantno kada vidite da se helikopter jednostavno raspadne", rekao je jedan zaposlenik aerodroma.

Identitet žrtava nije odmah potvrđen, no lokalni je radio javio da se radi o dužnosnicima Nogometnog saveza Toga. Nogometni savez Sierra Leonea javio je da je poginulo 18 dužnosnika i navijača Togo i dva ili tri člana ruske posade. 

"Kako smo čuli, većina ih je spaljena do neprepoznatljivosti", rekao je Chernor Ojuku Sesay, glasnogovornik Nogometnog saveza Sierra Leonea.

Helikopter ih je samo trebao prebaciti na drugi aerodrom kako bi uhvatili let za Togo, a let do njega trebao je trajati samo 7 minuta.