Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Student kemije iz grada Konotop na sjeveru Ukrajine, poginuo je nakon što mu je u ustima eksplodirala žvakača guma, izvijestili su ukrajinski mediji.


25-godišnjak je radio za kompjuterom u domu svojih roditelja kada se dogodila eksplozija, piše rian.ru. ‘Čuo se glasan zvuk iz sobe studenta’, rekao je pozivatelj policiji. Kada su njegovi rođaci stigli u sobu, vidjeli su da mu je čeljust raznesena. Rezultati forenzičara pokazali su kako je žvakača na sebi imala neidentificiranu kemijsku supstancu, za koju se vjeruje da je materijal koji je potaknuo eksploziju.

Umjesto u limunsku, žvakaču umočio drugu supstancu

Vezani članci Požar u stanu u naselju Siget Požar i eksploziju u Sigetu izazvala zamjena plinske boce: ''Užasno je smrdilo, kao po spaljenoj gumi" Hitna pomoć, ilustracija U eksploziji kod Samobora jedna je osoba teško ozlijeđena, sumnja se na curenje plina

Policija nakon što je ispitala sve koji bi mogli nešto znati o tome što se zapravo dogodilo, saznala je da je student imao neobičnu naviku žvakati žvakaču nakon što bi je umočio u limunsku kiselinu. Na njegovom je stolu policija pronašla i limunsku kiselinu i sličnu neidentificiranu supstancu Istražitelji vjeruju da je student zabunom umjesto u limunsku, žvakaču umočio drugu supstancu i počeo je žvakati. Iako lokalni forenzični ured nema opremu kojom bi identificirao supstancu, odbija materijal poslati u Kijev zbog straha da bi putem mogao eksplodirati.