Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasi rata

Otišla po tijelo nećaka kojeg je ubila ruska raketa, pa i sama stradala u napadu: ''To su neljudi, teroristi!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arsen (14) je poginuo od šrapnela, a njegova teta, inače liječnica, pokušala je skloniti njegovo tijelo. Zatim je i sama poginula.

Tu informaciju na Twitteru objavilo je ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Vijest o ubijenoj liječnici ukrajinski ministar zdravstva objavio je 1. ožujka. Na Facebooku je napisao da je u bolnicu u mjestu Kuhari u Kijevskoj oblasti vozila ranjenog dječaka.

"To su neljudi, teroristi i to svakako ne smije proći nekažnjeno", napisao je Viktor Liaško na Facebooku.

O događaju se potom oglasilo i Ministarstvo vanjskih poslova. Oni pišu kako je dječak poginuo od šrapnela. Pišu kako tijelo dječaka kola hitne pomoći nisu mogle preuzeti zbog stalnog granatiranja. Njegova teta Marina Kalabina, inače anesteziologinja u bolnici za dječju kardiologiju i kardiokirurgiju u Kijevu, sama je otišla po njega. Kad se vraćala u Kijev, njezin automobil je napadnut. 

"Preminula je na licu mjesta. Obitelj sad ne može ni do njezina ni do dječakova tijela jer je područje pod ruskom kontrolom", stoji u objavi ministarstva na Twitteru.

 

 

 Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene