Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podstanar o 'kući strave': Tek sad shvaćam zašto je moj pas noću često režao i lajao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši podstanar 'kuće strave' austrijskog monstruma Josefa Fritzla opisao je nekoliko incidenata koje je primijetio tijekom perioda kojega je proveo u toj kući.

Josef Leitner koji je zaposlen kao konobar u jednom restoranu, na Fritzlovoj adresi je živio od 1990. do 1994. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djelomično priznao silovanje Fritzlova obitelj na tajnoj lokaciji, mediji tužbom prijete sudu Slika nije dostupna Fritzl pred licem pravde Josef Fritzl priznao silovanje i incest, ali ne ubojstvo i ropstvo

'Bilo mi je zabranjeno ići u podrum, u vrt i na terasu', rekao je Leitner. 'Općenito, bilo mi je zabranjeno koristiti bilo što osim unajmljenog stana.'

Josef tvrdi kako mu tada ništa posebno nije bilo sumnjivo. Tek kad je monstruozni zločin izašao u javnost, počela su mu se javljati sjećanja koja su otvarala sve više zagonetnih situacija.

'Tek sada shvaćam tadašnju nervozu koju je osjećao moj pas. Naime, noću je često režao i lajao. Bio je veoma nervozan. Sad mi je jasno da je osjećao da se nešto događalo u podrumu.'

Leitner se također sjeća kako je Fritzl uvijek parkirao automobil u dvorište iza kuće te je iz njega često u kuću unosio gomilu stvari.

Podstanar je u sjećanje vratio i čuđenje oko načina rada električnog brojila u kući. Naime, brojilo je radilo i nakon što je sve u kući bilo isključeno. 

Ostali Leitnerovi podstanari također tvrde kako im je bilo zabranjeno silaziti u podrum, ali i u prizemlje, kao i fotografirati ta područja. Oni koji bi prekršili ta pravila, bili bi deložirani iz stana.

A upravo se to i dogodilo Josefu Leitneru.

Policija trenutno ispituje više od 100 ljudi koji su živjeli u monstrumovoj kući tijekom strašnog perioda zatočenja vlastite kćeri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene