Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvo općinsko tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv djevojaka sa snimke nazvane 'Kosovo za patike' koja je nakon nereda u Beogradu 'osvanula' na You Tubeu.


20-godišnja Maja Trbojević i 19-godišnja Jovana Petrović osumnjičene su za kazneno djelo teške krađe. 

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Podignuta optužnica protiv Lovre Kuščevića, njegove supruge i još četiri osobe: "Nisam nimalo zabrinut, jedva čekam dokazati nevinost" Hashim Tachi (Foto: Pixell) Haški sud potvrdio optužnicu protiv kosovskog predsjednika Tachija, on dao ostavku: "Ponosan sam na odgovornost koju sam nosio"

Video, na kojem se jasno vide djevojke koje iz trgovina odnose sve što im se nađe pri ruci, snimljen je tijekom nereda na beogradskim ulicama koji su počeli nakon prosvjeda 'Kosovo je Srbija', 21.veljače.

Maja i Jovana uhićene su nekoliko dana nakon prosvjeda, a policija je u njihovim stanovima pronašla ukradenu robu, viski, bombonjere i odjeću. 

Djevojke se brane sa slobode, jer tužiteljstvo nije tražilo određivanje pritvora. Za počinitelje kaznenog djela teške krađe u Srbiji je moguće dobiti kaznu zatvora do osam godina. 

Nakon što optužnica postane pravomoćna bit će zakazano i suđenje.

>> Gore ambasade, a Beograđanke pljačkaju trgovine

>> Beogradskim kradljivicama s YouTubea prijete godine zatvora