Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv 7 osoba

Podignuta optužnica za napade u Indiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na specijalnom protuterorističkom sudu u Pakistanu službeno je podignuta optužnica protiv sedam Pakistanaca osumnjičenih da su sudjelovali u pripremi koordiniranih napada u kojima je prije godinu dana u Mumbaiju poginulo 166 osoba, izvijestio je jedan od odvjetnika koji zastupa optužene.

Indija i SAD optužuju muslimansku ekstremističku skupinu Laškar-e-Taiba (LeT), čije je sjedište u Pakistanu, za organizaciju i realizaciju napada u glavnome indijskom ekonomskom središtu od 26. do 28. studenoga 2008. New Delhi sumnja da je deset pakistanskih državljana, od kojih je napade preživio samo jedan, dobilo logističku potporu od pakistanskih tajnih službi.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Pakistanska je policija uhitila sedam sumnjivih osoba. Sedmorica će biti izvedena pred protuteroristički sud u Rawalpindiju. Među osumnjičenicima je i Zakjur Reman Lahvi, za kojega se vjeruje da je osmislio napade te član LeT-a, Zarar Šah. 'Osumnjičeni su izjavili da se ne osjećaju krivima, jer nema nikakvih dokaza da su krivi za napade', rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse odvjetnik Šabhaz Rajput.

'Optuženi su u skladu s pakistanskim protuterorističkim zaknom', rekao je, dodavši kako će se prvo saslušanje održati 5. prosinca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene