Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća takva akcija

Počinju radovi na odsukavanju Concordie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Započeli su preliminarni radovi na procesu odsukavanja Concordie, napola potopljenog broda uz talijansku obalu. Ovo bi trebala biti najveća takva akcija do sada.

'Pripremni radovi počeli prije nego je brod stabiliziran, što će se dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci', izjavio je u srijedu gradonačelnik Giglia, Sergio Ortelli.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Za odsukavanje je zadužena američka tvrtka Titan Salvage i talijanska tvrtka Micoperi. Predviđa se da će radovi trajati godnu dana i koštati 300 milijuna dolara, prenosi Reuters.

>> Kapetan Costa Concordie dobio par sati slobode, otišao sestri na ručak

Brod bi trebao biti stabiliziran do kraja kolovoza, kako bi se spriječilo daljnje potonuće. Kranovi, koji su postavljeni na podvodnu platformu, trebali bi uspraviti brod, koji će tada biti prebačen u talijansku luku i razdvojen. Vlasnik Concordie izjavio je da su lokalna turistička industrija i zaštita okoliša prioritet tijekom odsukavanja.

290 metara dug cruiser, u vlasništvu Carnival Corp Costa Cruises, prevrnuo se kod toskanskog otoka Giglio nakon udarca u stijenu, 13. siječnja. Najmanje 30 ljudi je poginulo, a dvije se osobe još uvijek smatraju nestalim. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene