Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP)
Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) Foto: Afp

Dvodnevni štrajk kabinskog osoblja zrakoplovne tvrtke Lufthanse počeo je u četvrtak, a očekuje se da će ukupno biti otkazano oko 1300 letova kojima je trebalo putovati 180 tisuća putnika.


U četvrtak bi trebalo biti otkazano 700 letova, a u petak još 600. Lufthansa je pokušala osporiti zakonitost štrajka, ali je sud u Frankfurtu u srijedu donio odluku da se štrajk može održati.

Vezani članci Radnici Đure Đakovića (Foto: Dnevnik.hr) Radnici ''Đure Đakovića'' prekinuli štrajk, ali sve plaće ipak im nisu isplaćene: ''Ako nema alternative, naći ćemo se u novom štrajku'' Slika nije dostupna U JEDNOM DANU OTKAZANO VIŠE OD 900 LETOVA Štrajkaju piloti Lufthanse

Štrajk je organizirao sindikat Ufo, koji traži veće plaće i bolje radne uvjete za oko 21 tisuću Lufthansinih stjuarda i stjuardesa.

Otkazana je većina Lufthansinih letova iz Njemačke, uključujući i brojne interkontinentalne letove iz Frankfurta i Münchena.

Zrakoplovne tvrtke u vlasništvu Lufthanse - Swiss, Austrian, Edelweiss i Brussels Airlines - neće biti pogođene štrajkom. (Hina)