Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP)
Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP)

Dvodnevni štrajk kabinskog osoblja zrakoplovne tvrtke Lufthanse počeo je u četvrtak, a očekuje se da će ukupno biti otkazano oko 1300 letova kojima je trebalo putovati 180 tisuća putnika.


U četvrtak bi trebalo biti otkazano 700 letova, a u petak još 600. Lufthansa je pokušala osporiti zakonitost štrajka, ali je sud u Frankfurtu u srijedu donio odluku da se štrajk može održati.

Vezani članci Branimir Mihalinec i Dino Goleš(Foto: Dnevnik.hr) Šef sindikata otkrio što planiraju na sutrašnjem skupu Radnici Đure Đakovića prekidaju štrajk (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) - 4 Radnici Đure Đakovića prekidaju štrajk, dobili plaće za rujan: ''Nisu najavili da će ispoštovati isplatu za listopad''

Štrajk je organizirao sindikat Ufo, koji traži veće plaće i bolje radne uvjete za oko 21 tisuću Lufthansinih stjuarda i stjuardesa.

Otkazana je većina Lufthansinih letova iz Njemačke, uključujući i brojne interkontinentalne letove iz Frankfurta i Münchena.

Zrakoplovne tvrtke u vlasništvu Lufthanse - Swiss, Austrian, Edelweiss i Brussels Airlines - neće biti pogođene štrajkom. (Hina)