Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje osumnjičenima za pokušaj napada na vlakove u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje četvorici Libanonaca osumnjičenih za pokušaj podmetanja bombi u njemačke vlakove počelo je u srijedu i odmah je odgođeno za tjedan dana, jer je obrana zatražila premještanje postupka u sjeverni Libanon gdje žive svi optuženi.

Prvooptuženi Džihad Hamad osumnjičen je da je s još trojicom pomoćnika: Halidom al-Hadž Dibom, Ajmanom Havom i Halilom al-Bubuom, u srpnju prošle godine pokušao eksplozivom raznijeti njemačke vlakove, a njihovo je djelo libanonska javnost dočekala sa zgražanjem i
osudom.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 3 Ukrajina u defenzivi Rusija napadima u malim skupinama širi bojišnicu kod Harkiva: "Neprijatelj pokušava namjerno razvući crtu bojišnice" Ilustracija Kaznena prijava Posvađali se u prometu, sljedeći dan nazvao ga na posao i pretukao: Muškarac zadobio teške ozljede

"To je sramotno. Mi Libanonci smo poznati kao miroljubiv narod koji voli sve zapadne zemlje", rekao je Tony Baroudi, libanonski kršćanin.

"Ja sam Musliman i uvrijedile su me karikature našeg proroka u Danskoj, ali svoj bijes neću usmjeriti na postavljanje bombi u vlakove i ubijanje nedužnih ljudi", rekao je sunitski musliman Mohamed Itani.

"Tijekom (građanskog) rata mnogo je Libanonaca izbjeglo u Njemačku, gdje su s nama dobro postupali, dali nam pravo, dozvolu i pomoć za život, pa vladu takve zemlje nećemo nagraditi pokušajem da raznesemo njihove vlakove", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene