Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši izraelski predsjednik

Počelo suđenje Mosheu Katsavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem izraelskom predsjedniku Mosheu Katsavu u četvrtak je u Tel Avivu počelo suđenje zbog silovanja.

Bivši predsjednik, kojemu su 63 godine, došao je na sud u Tel Avivu na kojemu će odbaciti optužbe u sudskom postupku za koji vlada veliko zanimanje javnosti. 'Danas počinjemo dugu i tešku bitku kako bismo skinuli ljagu s moga imena i još vam jednom obećavam da ću dokazati svoju nedužnost', rekao je novinarima taj otac petero djece, rođen u Iranu, koji je nakon otkrića seksualnog skandala morao dati ostavku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Katsav pristao na kompromis i izbjegao zatvorsku kaznu Slika nije dostupna Katsav se iselio iz predsjedničke rezidencije

Optužnica za seksualno uznemiravanje i silovanje

Devetnaestog ožujka protiv Katsava je službeno podignuta optužnica za silovanje i seksualno uznemiravanje. Dokaže li mu se krivnja, mogao bi dobiti 16 godina zatvora. Katsav će usto odgovarati zbog ometanja rada suda i pokušaja potkupljivanja svjedoka. Tijekom suđenja saslušat će se najmanje 56 svjedoka tužiteljstva, objavilo je ministarstvo pravosuđa.

Katsav je s predsjedničke dužnosti otišao u lipnju 2007., pošto je na vlastiti zahtjev smijenjen u siječnju 2007. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo. Nekoliko njegovih suradnica optužilo ga je za silovanje, seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje u 1990-im, dok je bio na dužnosti ministra turizma i nakon 2000., kada je izabran za predsjednika države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene