Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje generalu Miloševiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Haškim sudom započelo je suđenje bivšem generalu Vojske Republike Srpske Dragomiru Miloševiću, optuženom za granatiranje Sarajeva i teror stanovništva.

'Radi se o slučaju grada čiji su stanovnici stalno mučeni izlaganjem smišljenoj snajperskoj i minobacačkoj kampanji s osnovnim ciljem njihova teroriziranja', rekao je tužitelj Alex Whiting u uvodnoj riječi na početku suđenja.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

General Milošević bio je prvo načelnik stožera, a potom i zapovjednik Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Tužiteljstvo tereti generala Miloševića za snajpersku i minobacačku kampanju kojoj je stanovništvo Sarajeva bilo izloženo u razdoblju od kolovoza 1994. do travnja 1995. godine.

Za kontinuirani teror stanovništva Sarajeva Haški je sud u studenome prošle godine na doživotni zatvor osudio Miloševićeva prethodnika na mjestu zapovjednika Sarajevsko-romanijskog korpusa, generala Stanislava Galića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene