Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja sigurnosti

Pobunjenici ubili najmanje 73 policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maoistički pobunjenici ubili su 73 policajca u Chhattisgarhu, u središnjoj Indiji, izjavio je državni ministar. Najmanje ih je dvadesetak ozlijeđeno.

To je jedan od najgorih napada pobunujenika posljednjih godina. Pobunjenici su aktivirali eksploziv i otvorili paljbu. 'Nešto je pošlo krivo, vjerojatno su upali u zamku,' rekao je ministar, a prenosi Reuters. Posljednji napad naglašava jaku prisutnost Maoista u Indiji, pogotovo na ruralnim područjima, što govori koliko je dijelova zemlje izostavljeno od ekonomskog razvoja.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

>> VIDEO: U napadu Maoista ubijena 24 policajca

Premijer Manmohan Singh je Maoiste opisao kao veliku prijetnju indijskoj unutarnjoj sigurnosti. U nedjelju su pobunjenici aktivirali eksploziju u kojoj je poginulo deset policajaca u Orissi. Maoisti kažu da se bore za prava siromašnih poljoprivrednika i radnika bez zemlje te kažu da šire svoj utjecaj na istok, centar i jug Indije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene