Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usporila ga ozljeda noge

Pobjegao vulkanu, ali ne i kamenu: Arheolozi među ruševinama antičkih Pompeja pronašli kostur muškarca

Pronađen novi kostur u Pompejima (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Pronađen novi kostur u Pompejima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pronađen novi kostur u Pompejima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pronađen novi kostur u Pompejima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pronađen novi kostur u Pompejima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Talijanski arheolozi među ruševinama antičkih Pompeja pronašli su kostur muškarca koji je poginuo tijekom erupcije vulkana Vezuv, i to tako što ga je u glavu pogodio veliki kameni blok.

Vjeruje se da je nesretni stanovnik Pompeja pokušavao pobjeći iz grada, ali ga je usporila ozljeda noge. Većina stanovnika nakon erupcije vulkana 79. godine prije Krista poginula je kada ih je zatrpao gusti sloj pepela, krhotina i plina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radnici se šokirali Pronađeni ljudski kosturi, na jednom i dijelovi odjeće Ilustracija Naložena obdukcija Bizaran slučaj u Beogradu: U stanu pronađen kostur, stanara nitko nije vidio tri godine

"Kostur je u dosta dobrom stanju, osim skupine pukotina čiji uzrok treba istražiti jer ne znamo jesu li nastale od vulkanske eksplozije ili od rušenja krova i vakuuma koji se stvorio oko tijela", rekla je antropologinja Valeria Moretti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene