Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije priopćilo je danas da je muškarac koji je poginuo u eksploziji bombe na Banovom Brdu 23-godišnji Strahinja Rašeta. Rašeta je sinoć bio teško ozlijeđen, a preminuo je jutros u bolnici.


U policiji pretpostavljaju da je on postavio eksplozivnu napravu ispod džipa, ali bomba je verojatno eksplodirala ranije nego što je planirano. Od siline detonacije, na stanovima u prizemlju zgrade u blizini popucali su gotovo svi prozori. Prema riječima očevidaca, vlasnik vozila koje je eksplodiralo je Milan Mitić, najverojatnije podstanar u zgradi, prenosi Blic, dok B92 piše kako je i sam Mitić pripadnik krim miljea.

Vezani članci Eksplozija kampera u Nashvilleu Pogledajte snimku trenutka eksplozije kampera u Nashvilleu i prethodnog upozorenja građanima: "Napustite ovo područje sada" Slika nije dostupna Stradao od vlastite bombe

>> U povodu uhićenja Rašete ravnatelj USKOK-a sastao se sa srpskim tužiteljima

>> Stradao od vlastite bombe

U priopćenju MUP-a se navodi da je protiv Rašete vođeno više postupaka za oružana razbojništva i ubojstva. Osim postupaka za pokušaje ubojstva u Srbiji, policija ima saznanja da je on neposredni izvršitelj više ubojstava u Republici Srbije i BiH. 

Bio je član organizirane kriminalne skupine iz Šapca, koja je imala veze sa organiziranim kriminalnim grupama i zločinima u BiH i Hrvatskoj. Rašeta je među glavnim osumnjičenicima za veliku pljačku pošte u Splitu 15. ožujka, kada su kriminalci opljačkali 15 milijuna kuna.

Dodaje se da policija nastavlja rad na rasvjetljavanju svih aspekata događaja, uključujući i utvrđivanje motiva za pokušaj ubojstva Mitića, koji je također član organizirane kriminalne skupina iz Šapca, kao i na identifikaciji lica koja su u sinoćnjem događaju pružali logistiku Strahinji Rašeti.

Rašeta je, pretpostavlja se, poginuo jer je bombu koja se aktivira toplinom postavio na vruć ispušni lonac mercedesa, pri čemu je ona odmah eksplodirala. Vjerojatno nije znao da je vozilo nedavno bilo u pokretu.