Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjele umjetnine

Planuo samostan, ozlijeđeno deset redovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vatri koja je još iz neutvrđenih razloga zahvatila franjevački samostan na jugu Njemačke ozlijeđeno je deset franjevaca te jedan vatrogasac i policajka.

Deset redovnika, među kojima i jedan stogodišnjak, ozlijeđeno je u požaru koji je izbio u nedjelju ujutro u jednom franjevačkom samostanu na jugu Njemačke, prema podacima policije.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

>> VIDEO Požari u Australiji gutaju kuće, nestalo stotinjak ljudi

Stogodišnjak koji je zadobio ozbiljne opekotine helikopterom je evakuiran prema specijaliziranoj klinici u bavarskom gradu Guessenu blizu austrijske granice, dodaje isti izvor.

Jedan vatrogasac i jedna policajka su također ozlijeđeni, navela je regionalna policija. Hitne službe su uspjele iz zgrade u plamenu izvući sve stanovnike.

Samostan je oštećen kao i brojna umjetnička djela u njemu, a policija štetu procjenjuje na 100.000 eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene