Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Zeland: Gladan, slab i promrzao

Planinar pronađen nakon pet dana lutanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski turist pronađen je živi i zdrav nakon što je pet dana izgubljen tumarao novozelandskim nacionalnim parkom.

Intenzivna potraga bila je ogranizirana za 30-godišnjim Jamesom Esbesterom, piše AP. Spasioci su pretraživali ogromno područje, a pomagali su im i kolege iz helikoptera.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Upravo su oni sinoć nešto prije osam sati zamijetili Jamesa. Pronašli su ga izgladnjelog, slabog i lagano pothlađenog. Prije pet dana on je krenuo na izlet u nacionalni park i planirao se kući vratiti do ručka, no putem je izgubio orijentaciju. Sa sobom je imao samo vodu, grickalice, olovku i papir.

James je tijekom boravka u parku imao i nesreću, pao je s litice visoke gotovo deset metara. 'Nosim kontaktne leće, no morao sam ih izvaditi pa sam jako loše vidio', rekao je. Mark Esbester, Jamesov otac, bio je presretan rezultatom pretrage te je od sveg srca zahvalio spasiteljima.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene