Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladić i Hadžić preostali bjegunci

Plan uhićenja preostalih haških optuženika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Koordinacijskog tima Vlade Srbije za suradnju s Tribunalom u Den Haagu Rasim Ljajić u četvrtak je izjavio kako je 'u tijeku primjena velikog i sveobuhvatnog plana uhićenja preostale dvojice haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića'.

Vidjet će se hoće li plan dati rezultate, a o tome, kao i o dosadašnjim akcijama, srpska strana obavijestit će glavnog tužitelja Haškog tribunala Serga Brammertza koji dolazi u posjet Beogradu 17. i 18. studenog, javljaju beogradski elektronični mediji prenoseći Tanjug. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga za bjeguncima Patrick Robinson poziva na hitno uhićenje Mladića i Hadžića Slika nije dostupna Brammertz: Nužno uhititi preostalu četvoricu haških bjegunaca

>> Mladić je bolestan, živi u brdima i čuva ovce?

'Za Nizozemsku je puna suradnja s ICTY jednako 'Ratko Mladić u Haagu' i zato je jasno što nam je činiti', rekao je Ljajić koji je i koordinator Vladina Akcijskog tima za lociranje i uhićenje haških optuženika i ministar rada i socijalne politike.

Po njegovim riječima, Nizozemska je praktično zakočila put Srbiji ka daljnjim europskim integracijama iz unutarnjopolitičkih razloga, a teško da će doći do promjene takvog nizozemskog stajališta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene