Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako u SAD-u rješavaju problem?

Plaćaju maloljetnicama dolar za svaki dan koji ne zatrudne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dolarom na dan protiv maloljetničke trudnoće', rješenje je škole u Sjevernoj Karolini 'College Bound Sisters' u Greensborou za smanjivanje broja maloljetničkih trudnoća u školama.

Djevojke uključene u program pohađaju 90 minutne sastanke svaki tjedan na kojima dobivaju informacije o apstinenciji i korištenju kontracepcije, a nakon sata nagrađene su i sa sedam dolara, odnosno dolarom za svaki dan na koji ne zatrudne, prenosi Fox News. Novac se stavlja na račun i mogu ga koristiti kada se upišu na fakultet. No, ne misle svi da je plaćanje djeci da ne zatrudne pravi način da se smanji maloljetnička trudnoća. Kažu da program šalje pogrešne poruke, posebno roditeljima da je plaćanje dobrog ponašanja način na koji treba odgajati mlade ljude.

Pročitajte i ovo Povratak u školske klupe, ilustracija - 6 Neke škole odustale od programa U ponedjeljak počinje nova školska godina uz cjelodnevnu nastavu: "Malo je možda nezgrapan naziv koji su upotrijebili i to je preplašilo ljude" Slika nije dostupna S ubojicom taksiste ostale trudne čak tri maloljetnice!

Za maloljetničku trudnoću devet miljardi dolara

Organizatori smatraju kako je potrebno mnogo kreativnosti u borbi protiv veoma osjetljivog društvenog problema – maloljetničke trudnoće. Tri od deset Amerikanki zatrudne prije dvadesete godine, a troškovi povezani s maloljetničkom trudnoćom u SAD-u se penju do devet milijardi dolara godišnje. U usporedbi s tim, plaćanje djevojkama 365 dolara godišnje da ne zatrudne 'skromna je investicija', tvrde organizatori.

Dr. Hazel Brown, koorganizator rekao je kako je iz programa od 125 djevojaka koje su uključene više od šest mjeseci, zbog trudnoće ispalo svega šest. 'Mi zagovaramo apstinenciju, ali ne inzistiramo na njoj', rekao je Brown. 'Učimo polaznice donošenju odluka, odgovornost i izbjegavanju trudnoće. Sastanci su veoma interaktivni', zaključuje Brown.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene