Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD poručio

'Pjongjang mora prvo odustati od nuklearnog naoružanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski i američki dužnosnici naglasili su da Sjeverna Koreja mora odustati od nuklearnog oružja dok komunistički režim daje signale relativnog smirivanja.

Američki diplomat Philip Goldberg, zadužen za usklađivanje primjene rezolucije 1874 UN-a kojom se sankcionira Sjevernu Koreju zbog nuklearnih aktivnosti, susreo se u Seulu s južnokorejskim kolegom Wi Sung-lacom. Cilj je ‘kompletna i provjerljiva denuklearizacija Sjeverne Koreje’, kazao je Wi. ‘To je apsolutno naš cilj’, dodao je Goldberg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušli na njihovo područje Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja Slika nije dostupna Civilna vježba na nacionalnoj razini VIDEO: Južnokorejci vježbali za slučaj napada

>> Zatopljenje odnosa između dvije Koreje

Američki diplomat posjetio je u sklopu regionalne turneje i Singapur i Tajland, a u ponedjeljak navečer otputovat će za Japan. Njegov posjet uslijedio je nakon što je južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak u nedjelju primio sjevernokorejsko izaslanstvo koje mu je prenijelo poruku svog čelnika Kim Jong-ila koji bi želio održati sastanak na vrhu dviju Koreja. Izaslanstvo je u Seul došlo na sprovod bivšeg južnokorejskog predsjednika, a novi kontakti bude nadu u približavanje i poboljšanje odnosa dviju Koreja. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene