Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalet vlaka

Pit bull s tračnica odvukao vlasnicu i spasio je od sigurne smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dirljiva i ujedno potresna priča dolazi iz grada Shirleyja u Massachusettsu. Ženka pit bulla zvana Lilly, spasila je vlasnicu od nadolazećeg vlaka, no vlak je kujici nanio teške ozljede.

Vjerna Lilly nije ostavila svoju vlasnicu, Christine Spain, koja je bila u šetnji s njom i izgubila svijest na željezničkom prijelazu. Srušila se preko tračnica, a iz daljine se približavao vlak.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Tragedija kod Vinkovaca: U naletu vlaka smrtno stradala jedna osoba

"Strojovođa, jedini svjedok događaja, policiji je rekao kako je vidio psa koji žustro povlači ženu s tračnica kako se vlak približavao. Učinio je sve što je mogao da zaustavi vlak, no čuo je udarac te je pomislio kako je udario i psa i ženu", ispričao je za Sentinel and Enterprize Rob Halpin, glasnogovornik lokalnog udruženja za prevenciju nasilja nad životinjama.

Život za život

Strojovođa je, nakon što je zaustavio vlak, sišao i potrčao upomoć te shvatio kako je žena neozlijeđena. No, njezina kujica bila je teško ozlijeđena po prednjoj desnoj nozi. zadobila je višestruki prijelom zdjelice te brojne druge unutarnje ozljede.

Prema riječima policijskog službenika i sina Christine Spain, Davida Lanteignea, on je Lilly majci donio iz prihvatilišta za životinje, kao terapijskog psa, koji bi pomogao njegovoj majci. Njegova majka inače pati od problema s alkoholom.

"Uistinu vjerujem kako se neke stvari s razlogom događaju. Pronašli smo Lilly kako bi joj spasili život, a ona je vratila uslugu. Umalo je poginula tamo", rekao je Lanteigne.

Optimistične prognoze

Lilly su zbog težine ozljeda morali amputirati prednju desnu nogu, no veterinari su rekli kako će ponovno moći hodati kad se oporavi. Kako je Lilly stara 8 godina, mora se prvo oporaviti od amputacije, kako bi mogla proći ostale operacije.

Čeka je težak i mukotrpan put do oporavka, ali veterinari su optimistični. Optimističan je i Lanteigne. jedino se vlasnica nije oglasila o čitavom događaju, a ova hrabra kujica gotovo je položila život za nju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene