Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kućnom je pritvoru

Pistorius se u utorak treba pojaviti na sudu i zatražiti oslobađanje uz jamčevinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrički paraolimpijski prvak Oscar Pistorius, osuđen u drugostupanjskom postupku za ubojstvo, u utorak se treba pojaviti na sudu i zatražiti puštanje na slobodu uz jamčevinu, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica ministarstva pravosuđa Lusanda Ntuli.

Pistorius koji je trenutačno u kućnom pritvoru, trebao bi se vratiti u zatvor pošto je njegov zločin u četvrtak u žabenom postupku prekvalificiran u ubojstvo za koje može dobiti barem 15 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora" Zbog lažne dojave o napadu prijeti mu zatvorska kazna Prijete mu 3 godine zatvora "Halo, policija, gradom hoda naoružani muškarac i napada ljude!" Policajci se dali u potjeru pa ubrzo shvatili o čemu se radi

Prvostupanjski sud ga je proglasio krivim za ubojstvo iz nehata i dosudio mu 5 godina zatvora. No 19. listopada, pošto je odslužio petinu kazne, oslobođen je prije vremena i smješten u kućni pritvor.

Nakon prošlotjedne izmjene presude, Pistorius svakako mora podnijeti zahtjev za oslobađanje uz jamčevinu ako želi dobiti priliku da umakne zatvoru dok čeka da mu se dosudi nova kazna.

Po južnoafričkom zakonu, pravorijek se izriče prije presude o kazni.

Pistorius kriv za ubojstvo u slučaju "šekspirijanskih razmjera"

Pistorius se treba pojaviti "sutra (utorak) ujutro na visokom sudu u Pretoriji", rekla je Ntuli.

Tijekom saslušanja koje neće trajati više od sat vremena, obrana i tužiteljstvo će iznijeti svoje dokaze, navodi isti izvor.

Pistorius je četirima hitcima ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp u noći s 13. na 14. veljače 2013. u svome domu u Pretoriji. Od početka je tvrdio da je usred noći pucao u vrata zahoda gdje je bila njegova žrtva, misleći da je u kuću koja je bila iznimno dobro osigurana ušao provalnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene