Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći dan na klupi za svjedoke

'Izgovorite to! Recite: Pucao sam i ubio Reevu Steenkamp!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oscar Pistorius treći dan se nalazi na klupi za svjedoke u sudskom procesu, u kojem je optužen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp. Sudu je rekao kako mu je umrla na rukama.

'Pogriješili ste? Pucali ste i ubili ste je. Izgovorite to: Pucao sam i ubio Reevu Steenkamp!', tim je riječima tužitelj započeo unakrsno ispitivanje Oscara Pistoriusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evo kako žaluje Pistorius viđen kako ispija 'žesticu' u baru i hvata djevojku za stražnjicu Slika nije dostupna Sud ne vjeruje da će pobjeći Ubojstvo Reeve Steenkamp: Pistorius će se braniti sa slobode!

Iako više nema nikakve sumnje da je Pistorius ubio svoju djevojku, tužiteljstvo u nastavku suđenja nastoji dokazati da je Pistorius to napravio s namjerom.

Pistorious je u nastavku svjedočenja rekao kako mu je Reeva Steenkamp umrla na rukama i prije dolaska hitne pomoći. Taj osvajač paraolimpijske medalje u sprintu poriče kako je ubio djevojku nakon svađe, već tvrdi kako ju je htio samo zaštititi te da je mislio da ima pljačkaša u kući.

Opisao je trenutke nakon što su djelatnici hitne pomoći stigli na u njegov dom. "Zatražili su da im omogućim malo prostora kako bi mogli pružiti pomoć pa sam ustao. Reeva je već bila umrla dok sam je držao prije nego što su došli. Znao sam da ništa ne mogu napraviti", rekao je sudu Pistorius, a prenosi BBC.

Pistorius: Čuo sam zvuk iz zahoda, vrištao sam i ispalio četiri metka

Opisao je stanje u kojem se nalazio dok su na mjesto događaja pristizali policajci i drugi predstavnici zakona i reda. "Upitao sam policajca mogu li oprati ruke jer me miris krvi tjerao na povraćanje", rekao ej Pistorius.

Njegov odvjetnik Barry Roux zatražio ga je da pokaže kako je udario po vratima toaleta palicom za kriket. Pistorius je rekao kako je po vratima udario s protezama na nogama. Dok je pucao u vrata toaleta, nije imao proteze i dodao je kako jedva može stajati bez proteza. Od vremena kad je pucao do vremena kad je udario palicom u vrata prošlo je otprilike pet minuta.

Susjedi koji žive pored Pistoriusove kuće, u izjavama su rekli kako su čuli plakanje iz Pistoriusovog doma, no ne i ženski vrisak.

Proglase li Pistoriusa krivim, prijeti mu i doživotni zatvor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene