Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražitelji tvrde

Manjak obuke: 'Piloti su mogli spasiti Airbus koji je letio iz Brazila u Pariz'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piloti na letu Air Francea AF447, koji se srušio u Atlantik 2009. godine, mogli su spasiti zrakoplov i nakon što su otkazali pokazatelji brzine leta, rekao je u petak čelnik francuske agencije za zračni promet BEA.

'Iz situacije se moglo spasiti', rekao je novinarima, nakon objave upotpunjenog izvješća o nesreći, Jean-Paul Troadec, voditelj BEA-ine istrage zrakoplovne nesreće.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo

Prema pisanju BBC, utvrđeno je da piloti nisu bili dovoljno obučeni da bi pravilno reagirali u takvoj situaciji. Air France je, piše BBC, odbacio tu ocjenu.

Zrakoplov Airbus330 srušio se u Atlantik 1. lipnja 2009. na letu iz Rio de Janeira za Pariz a u nesreći je poginulo svih 228 ljudi koji su bili u njemu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene