Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Libija u rasulu

Piloti protiv Gadafija: Odbili bombardirati Benghazi, srušili avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski borbeni zrakoplov srušio se na letu prema gradu Bengaziju, nakon što je dvočlana posada zrakoplova iskočila, odbijajući izvršiti naredbu bombardiranja grada, piše libijski list Quryna, citirajući vojni izvor.

Borebenim zrakoplovom tipa Sukhoi-22 upravljali su kapetan Attia Abdel Salem al Abdali i njegov kopilot Ali Omar Gaddafi, rekao je za spomenuti list pukovnik vojne baze pored Bengazija. Zrakoplov je uzletio iz Tripolija, a srušio se 160 kilometara jugozapadno od Bengazija.

Pročitajte i ovo bojnica Antonija Trupinić, pilotkinja HRZ-a Velik odaziv Na spektaklu u Velikoj Gorici najviše su uživali mladi, pilotkinja Trupinić: "Hrvatsko zrakoplovstvo je uz Baby Lasagnu" Pilot "doma smo!" Piloti Rafalea nisu skrivali emocije: "Javljanje na hrvatskom, to je bilo jednostavno - glas malo zatitra"

>> Gadafi Berlusconiju: 'Halo, moja zemlja je dobro'

Bengazi i veći dio istočne Libije više nije pod Gadafijevom kontrolom. Quryna se smatra jednim od najpouzdanijih listova u Libiji. Vlasnik joj je medijska grupa povezana s Gadafijevim sinom, no kako je Tripoli izgubio kontrolu nad Bengazijem, taj je list počeo otvoreno pisati i izvještavati o događajima u tom gradu od početka prosvjeda.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene