Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pilot zrakoplova kompanije Bangkok Airwaysa poginuo je, a 10 putnika je ozlijeđeno kada je zrakoplov ATR-72 te tvrtke otklizao s piste i udario u kontrolni toranj malog aerodroma na turističkom otoku Samuiju, na jugu Tajlanda.


Većina ozlijeđenih su turisti, putnici u zrakoplovu, ali nitko nije u životnoj opasnosti. Zrakoplov je letio na domaćoj liniji Krabi-Samui. Prigodom slijetanja vladalo je nevrijeme. Jaki udari vjetra i kiše vjerojatno su zanijeli zrakoplov.

Vezani članci Vozač poginuo nakon teške nesreće Teška nesreća blizu Požege: Vozač sletio s ceste i zabio se u stup javne rasvjete, preminuo je u bolnici Policijski očevid, ilustracija Teška nesreća u Lici: Sletio s ceste pa udario u betonski stup. Preminuo je na licu mjesta

'Najveće oštećenje bilo je na prednjoj strani zrakoplova, baš na mjestu gdje je bio pilot. Kopilot je srećom prošao s lakšim ozljedama', kazao je inspektor Sayan Sartsri.

Samui je inače, vrlo popularan otok za domaće i strane turiste, a nalazi se oko 480 kilometara južno od Bangkoka. (AP/Hina)