Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretjerala s pićem

Pijanstvo je skupo platila - Ostala bez šaka i stopala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alyssa Lommel jedna je od rijetkih sretnika koji se mogu pohvaliti načinom na koji su izbjegli gotovo pa sigurnu smrt.

19-godišnja Alyssa Lommel kobnog je 7. prosinca prošle godine pretjerala s pićem - napila se i u takvom stanju pala na tlo i 9 sati spavala na temperaturi od -17 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Usmrtio dječaka Tragedija na rijeci: U krokodilu pronađeni udovi dječaka Slika nije dostupna Dijele želudac Sijamski blizanci: Iako liječnici vjeruju u uspjeh - oni se ne žele razdvojiti

Njezina tjelesna temperatura spustila se na 26 stupnjeva, što je svega nekoliko stupnjeva ispod granice na kojoj srce prestaje kucati u tijelu. Ruke su joj u tom stanju bile tri puta deblje nego inače.

Nakon što je pronađena u Duluthu (Minnesota), provela je u komi tri tjedna.

VIDEO Pijani Rusi vukli još pijanijeg prijatelja prema kući

Liječnici su joj razrezali ruke kako bi ublažili ozebline i pokrenuli cirkulaciju krvi, kao i trbuh, kako bi pluća dobila prostor za rad.

'Svi smo bili spremni oprostiti se od nje', rekla je njezina majka Teri Lommel, no samo četiri mjeseca kasnije Alyssa normalno hoda i više joj nisu potrebne ni posebne čizme za zaštitu kože. Amputirane su joj šake i stopala na obje ruke i obje noge. Koristi pomagala za šminkanje i hranjenje, a može raditi na touch-screen kompjuteru.

Alyssa trenutno živi u kući svojih roditelja u St. Cloudu, a uskoro planira na sveučilištu Minnesota Duluth nastaviti studij psihologije i sociologije.

Isprva je Alyssa skrivala amputirane dijelove tijela od javnosti. No, sad je prihvatila svoje novo tijelo upravo onakvim kakvo jest.

'Sad sam puna samopouzdanja. To je ono što sam ja. Ukoliko želite buljiti - samo naprijed. Ako imate pitanja - pitajte. Sretna sam s tim gdje sam danas', rekla je Alyssa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene