Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna od 2.000

Petogodišnjoj djevojčici tijelo se pretvara u kristal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica Lillie Sutcliffe pati od cistinoze, rijetke bolesti u kojoj se njezine stanice pretvaraju u kristale.

 Djevojčica pije koktel lijekova koji sprječavaju da se u njezinim organama - bubrezima, očima, jetrima, mišićima, gušterači, mozgu i bijelim krvnim zrncima, ne bi nakupila aminokiselina cistin, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš

Petogodišnja Britanka jedna je od 2.000 ljudi u cijelom svijetu koji imaju tu bolest. Liječnici su joj u očima otkrili kristale i cistinozu joj dijagnosticirali kada je imala tek dvije godine.

‘Nikada nisam čula za tu bolest, pa sam bila pomalo šokirana kada su mi rekli od čega Lillie boluje. To znači da se njezino tijelo pretvara u kristale. Jednostavno se talože u njoj. Ako se to ne bi liječilo, u nekom bi se trenutku pretvorila u kamen jer to napada njezine stanice’, rekla je njezina majka Laura.

Ova se bolest ne može u potpunosti izliječiti, a najčešće se dijagnozira kod djece koja se nisu pravilno razvijala u prvim godinama svog života.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene