Pet osoba je izgubilo život u lavinama koje su se od subote obrušile u Austriji, priopćila je policija savezne zemlje Tirola dok skijališta u zemlji rade unatoč pandemiji.

Galerija


Šezdesetosmogodišnjak je izgubio život u ponedjeljak na planini Kellerjochu, rekao je glasnogovornik za agenciju France Presse. Spasilačkoj službi trebalo je nekoliko sati da ga pronađu.

Vezani članci Potres s epicentrom na jugu Austrije Potres magnitude 4,2 po Richteru zabilježen u Austriji: "Ovakvo podrhtavanje nisam osjetio u zadnjih 15 godina" Sebastian Kurz Ukazao na nepravdu s raspodjelom cjepiva pa se okrenuo Rusiji: Kurz kupuje milijun doza Sputnjika

U subotu je druga lavina zatrpala 37-godišnjaka i 38-godišnjakinju koji su bili na "2100 metara" u mjestu Sellrainu. "Oboje su bili zatrpani u golemoj snježnoj gromadi" a njihova su tijela pronađena tek u nedjelju navečer, navodi se u priopćenju.

Policija je u subotu izvijestila o pogibiji 16-godišnjeg Nijemca na skijalištu Kuhtai. Nije imao uređaj za lociranje i skijao je izvan staze s dvojicom prijatelja na visini većoj od 2600 metara kada se na njih obrušila lavina.

Istog dana je poginuo i 48-godišnji Austrijanac dok je trčao na skijama na 2300 metara u skijalištu Axamer Lizum, izvan označene staze.

Uz ove nesreće, u Tirolu su se za vikend pokrenule još četiri lavine, ali u njima nitko nije smrtno stradao. Svake godine u lavinama u Austriji pogine u prosjeku dvadesetak ljudi. Taj je broj u 2019./20. bio nešto manji zbog kraće skijaške sezone nakon uvođenja prve karantene zbog koronavirusa.