Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnik alternativne medicine koji živi u Banatskom Novom Selu u Vojvodini, 78-godišnji Petar Glumac, tvrdi da je haški optuženik Radovan Karadžić preuzeo ’njegovo ime i energiju’ te da je on osoba o kojoj piše tisak kao o ’Peri’ koji je ’liječio’ u Austriji i Italiji.


Potvrdu o zamijeni identiteta dala je sinoć austrijska policija, priopćivši da Petar Glumac koji je priveden prošle godine nije Karadžić, već da je riječ o velikoj sličnosti te osobe s fotografije objavljene nakon uhićenja jednog od najtraženijih haških bjegunaca.

Vezani članci Ilustracija Panika u Austriji: Pojačali naoružane policijske kontrole zbog mogućih napada Ilustracija Slučaj šokirao zemlju: Dječak pobjegao tetama na izletu i utopio se u ribnjaku

Posljednjih dana mediji su objavljivali kako je Karadžić, pod imenom Petar Glumac, više puta boravio u Beču gdje se boravio alternativnom medicinom.

Petar Glumac je kazao da se bavi alternativnom medicinom te da ima hrvatsku i srpsku putovnicu jer ima dvojno državljanstvo.

’Nosim naočale, imam dugu sijedu bradu, brkove i kosu koje vežem u rep’, ispričao je Glumac dodavši kako je razlika u tome što on svoju kosu veže u spušten rep.

’Sve ostalo je isto’, tvrdi Pera Glumac, navodeći da se duže od 23 godine bavi alternativnom medicinom, boravio je u Beču, a mnogo i putuje.

>> Petar Glumac ipak nije Radovan Karadžić

’Nikada nisam imao problem s policijom, osim jednom u Beču kada je vlasnik stana u kojem sam živio ubio čovjeka u jednom kafiću’, ispričao je Glumac te dodao da su ga tada priveli u policijsku postaju.

Rođen je u Gospiću 16. ožujka 1930. godine, a od 1959. godine živi u Banatskom Novom Selu. Oženjen je i ima sedmoro unučadi.

Glumac je svoju fotografiju već obećao jednom stranom mediju, te stoga nije dao da ga drugi mediji slikaju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju