Spašavanje migranata, Ilustracija (Foto: Maud VEITH / SOS) MEDITERRANEE / AFP
Spašavanje migranata, Ilustracija (Foto: Maud VEITH / SOS) MEDITERRANEE / AFP Foto: Maud VEITH / SOS

Pet osoba je izgubilo život, a oko 130 ih se smatra nestalima nakon potonuća dvaju čamaca s migrantima blizu obale Džibutija, priopćila je u utorak Međunarodna organizacija za migracije (IOM).


Preživjeli brodolomac je rekao da je na njegovu brodu bilo 130 osoba, ali nije mogao reći koliko ih je bilo u drugom čamcu. Čamci su potonuli tridesetak minuta pošto su po uzburkanom moru i prekrcani isplovili iz Godorije, na sjeveroistoku obale Džibutija.

Vezani članci Provjereno: Ilegalni prijevoz migranata iz prve ruke - 4 Ispovijest čovjeka koji je prevozio migrante kroz Hrvatsku: "Čovjek dođe u napast, ljudi rade po tri godine za taj novac" Spašavanje migranata, Ilustracija (Foto: Maud VEITH / SOS) MEDITERRANEE / AFP Havarija na Mediteranu: U brodolomima nestalo 170 migranata

Smješten preko puta Jemena i blizu nestabilnih Somalije i Etiopije, Džibuti je postao zadnjih godina mjesto prolaska migranata koji traže posao na Arapskom poluotoku. I izbjeglice iz Jemena pokušavaju prijeći tjesnac koji njihovu zemlju dijeli od Džibutija. (Hina)