Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Irački ministar u strahu

'Perzijski zaljev će preplaviti pirati ako Amerikanci odu iz Iraka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Perzijski zaljev preplavit će pirati ako koalicijske snage prebrzo napuste Irak, izjavio je irački ministar obrane Abdelkader Jassem al-Obeidi

'Koalicijske snage trenutačno nadziru Perzijski zaljev, a naša će mornarica prve brodove dobiti tek u travnju 2009. Ako se nenadano povuku naš će Perzijski zaljev postati sličan Adenskom, gdje se ove godine dogodilo 95 piratskih napada', rekao je ministar na tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Obeidi je obrazložio novinarima zašto podupire ugovor zaključen s SAD-om o povlačenju američkih snaga u Iraku. Perzijski zaljev je glavna luka za izvoz iračke nafte.

Takozvani ugovor SOFA treba se idućeg tjedna ratificirati glasovanjem u iračkom parlamentu. Ugovor predviđa potpuno povlačenje svih američkih snaga iz Iraka do konca 2011.

UN-ov mandat na temelju kojega strane snage mogu boraviti u zemlji istječe 31. prosinca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene