Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo imama

Pervezu Mušarafu odobrena jamčevina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pervezu Mušarafu odobrena je jamčevina u slučaju u kojem ga se tereti za ubojstvo imama 2007. godine.

Bivšem pakistanskom predsjedniku Pervezu Mušarafu u ponedjeljak odobrena jamčevina u slučaju u kojemu je optužen za ubojstvo imama Rašida Gazija tijekom opsade Crvene džamije 2007., što ga vodi još jedan korak bliže slobodi nakon višemjesečnog kućnog pritvora i pravosudnih razmirica oko njegove sudbine.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Ilustracija Nove napetosti Napad na granici Irana i Pakistana: Nepoznati napadači ubili nekoliko stranaca

Mušaraf je bio upleten u niz tužbi po povratku u Pakistan u ožujku nakon samonametnutog izgnanstva kada je želio osporiti izbore održane u svibnju. Njegovo je uhićenje slučaj bez presedana u zemlji u kojoj vojska u rukama ima iznimno veliku moć.

>> Mušaraf optužen za ubojstvo Benazir Buto

'Sud je Mušarafu odobrio jamčevinu', rekao je član njegova odvjetničkog tima, Afshan Adil.

Bivšemu pakistanskom predsjedniku jamčevina je određena i ranije, u dva slučaja. U listopadu je Vrhovni sud Pakistana donio odluku o njegovu puštanju na uvjetnu slobodu. Šest mjeseci proveo je u kućnom pritvoru zbog djelomične odgovornosti za ubojstva pobunjeničkog čelnika Navaba Ekbera Han Bugtija i bivše premijerke Benazir Buto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene