Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povezani s krijumčarima

Peru: Uhićeni uzgajivači koke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci Perunaca, među kojima su dva gradonačelnika i vođe organizacija uzgajivača koke, uhićeni su zbog navodnih veza s krijumčarima kokaina i maoističkim gerilcima.

Ova uhićenja u gradovima koji se nalaze u džugli doline Alto Huallaga najveća je racija protiv trgovaca drogom koju je poduzela vlada predsjednika Alana Garcije. Sudac je naredio uhićenje 45 osoba nakon što je policija našla kemikalije koje se koriste za proizvodnju kokaina i povezala ih s osumnjičenima, izvijestili su lokalni mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija krao sa suradnicima? Policija istražuje dekana riječkog Ekonomskog fakulteta, sumnja da je pronevjerio čak 384 tisuće eura Ilustracija Represija režima Bjeloruski KGB u masovnoj raciji: Na ispitivanju više od 150 ljudi, mnogi su uhićeni, a nadziru im i mobitele

>> Britanci vodeći po potrošnji kokaina

Garcia se nalazio pod intenzivnim pritiskom da se obračuna s uzgojem koke otkako je UN ove godine rekao da je Peru od Kolumbije preuzeo mjesto vodećeg uzgajivača koke koja se koristi za pravljenje kokaina. Garcia je također obećao da će iskorijeniti ostatke pobunjeničkog pokreta Svijetla staza koji se preusmjerio na trgovinu drogom nakon što su njegovi čelnici uhićeni devedesetih godina prošlog stoljeća.

Dolina Alto Huallaga jedna je od dvije glavne regije Perua po proizvodnji droge a u njoj su još uvijek aktivni ostaci pobunjeničke Svijetle staze. Uzgajivači koke u Peruu često podupiru kandidate za gradonačelnike malih gradova u džungli gdje se uzgaja koka a i nekoliko zastupnika u Kongresu ovisi o političkoj potpori plantažera koke. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene