Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uklanjanje prepreka

Peru: Šest ubijenih u sukobu kopača zlata s policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest je osoba ubijeno u Peruu kada je policija s ceste pokušala ukloniti prepreke, što su ih u južnoj pokrajini Arequipi postavili kopači zlata koji taj posao obavljaju ilegalno, izvijestila je policija.

Nasilje je izbilo u nedjelju u Arequipi, gdje nekoliko stotina prosvjednika još uvijek blokira prolazak i promet glavnom autocestom koja vodi prema Čileu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostala samo spaljena zemlja ZLATNA GROZNICA Policija uništila cijeli grad: 'Tretiraju nas kao životinje. Kuda ćemo sada?' Slika nije dostupna Čeka dozvolu da otvori vrata Machu Picchu: Francuski pustolov otkrio tajni prolaz do blaga

Rudari tvrde da bi ih nove vladine mjere, čiji je cilj ograničiti iskapanje korita rijeka, mogle ostaviti bez posla. Grupe za zaštitu okoliša okrivljuju ilegalne kopače zlata da u šume i rijeke ispuštaju toksičnu živu.

Predsjednik države Alan Garcia već se neko vrijeme bori za potporu ruralnog stanovništva, no povremeno između policije i prosvjednika koji se protive njegovoj politici zaštite prirodnih resursa izbije nasilje. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene