Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski predsjednik Shimon Peres u nedjelju ujutro napustio je bolnicu u Tel Avivu u koju je primljen na promatranje, pošto mu je u subotu pozlilo.


Peres okupljenim novinarima nije dao nikakvu izjavu prije nego je ušao u automobil kojim se odvezao do svoje rezidencije u Jeruzalemu. Kako navode liječnici, nije riječ o ozbiljnoj bolesti i 86-godišnji Peres (86) dobro se osjeća.

'Predsjednik je dobra zdravlja za čovjeka njegove dobi. Tijekom kliničkog ispitivanja nije otkriven srčani ni moždani udar', rekao je nešto ranije Zeev Rotshein, ravnatelj bolnice Tel Hashomer u koju je Peres primljen. 'Noćas je sve bilo u redu, preporučujemo mu da idućih dana smanji svoje radne aktivnosti', dodao je Rotshein. Liječnici su Peresu ipak dopustili da u nedjelju u Jeruzalemu primi američkog posebnog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella, kao što je isprva bilo planirano. Peres je nakratko izgubio svijest u subotu tijekom javne konferencije na temu 'Novi naraštaj izraelskih čelnika'. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Jačanje suradnje: Izraelski predsjednik impresioniran Hrvatskom Slika nije dostupna Shimon Peres istaknuo kandidaturu za predsjednika države