Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodne sankcije

Peres: Sankcije Iranu djeluju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodne sankcije uvedene Iranu zbog nastavka spornog nuklearnog programa donose rezultat, rekao je u ponedjeljak u Jeruzalemu izraelski predsjednik Shimon Peres načelniku američkog glavnog stožera, generalu Martinu Dempseyju.

"Sankcije (međunarodne Iranu) počinju donositi rezultate. Mislim da smo svi suglasni da treba početi nevojnim sredstvima, zadržavajući sve opcije na stolu", rekao je Peres generalu Martinu Dempseyju, po priopćenju iz njegova ureda.

Dvojica čelnika razgovarala su o "iranskoj nuklearnoj prijetnji, jačanju bilateralnih strateških veza i o regionalnom razvoju", u nazočnosti načelnika izraelskog glavnog stožera, generala Bennyja Gantza, dodaje se u tekstu.

General Dempsey je doputovao u nedjelju u Izrael u prigodi zajedničkih izraelsko-američkih vojnih manevara koji se smatraju najvećim što su ih dosad organizirale dvije savezničke zemlje.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

>> Izraelske vlasti propisale broj kalorija po Palestincu

General Gantz je pak primio generala Dempseyja u sjedištu svog glavnog stožera u Tel-Avivu, gdje su razgovarali o "različitim aspektima vojne suradnje i o sigurnosnim izazovima", po priopćenju izraelske vojske.

Izrael, neslužbeno jedina nuklearna sila u regiji misli da bi mu opstojnost bila ugrožena ako bi Teheran posjedovao atomsku bombu. Iran pak tvrdi da njegov nuklearni program nema vojnu namjenu, za što ga također optužuje Zapad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene