Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbi arijevci

Pepeo Davia Lanea, vođe neonacista prosut po Srbiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pepeo vođe američkih neonacista Davida Lanea prosut po njegovoj želji u 14 arijevskih zemalja, a jedna od njih, navodno je bila i Srbija. Srpska policija kaže da će reagirati na ovaj postupak, ali da su više skloni vjerovati kako se radi o marketinškom triku, prenio je Press Online.

Pripadnici nacističke organizacije ’Krv i čast Srbija’ na svojoj internetskoj stranici tvrde da su ’prosuli posmrtni pepeo američkog neonacističkog lidera, Davida Lanea na srpskoj zemlji’. Pokraj teksta u kojem se veličaju rasističke ideje, postavljene su i fotografije s tog događaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslije se ispričavali Norveške novine objavile osmrtnicu Djeda Mraza Slika nije dostupna Što piše u oproštajnom pismu? Najpoznatiji francuski odvjetnik pronađen mrtav!

’Prema Zakonu o krivičnom postupku s javnim tužiteljem bit će napravljene potrebne provjere, a potom ćemo o našim saznanjima obavjestiti javnost. U Srbiji djeluje nekoliko neformalnih nacističkih društvenih grupa, ali one nisu opasne. Svakako da nisu ni za potcjenjivanje i treba ih pratiti s velikom pažnjom’, rekao je pomoćnik načelnika uprave srpske policije Željko Nikač za Press Online.

Na interentskoj stranici ’Krv i čast Srbija’ stoji da se prosipanje pepela dogodio u studenom prošle godine, ali ne i gdje se dogodio. ’Prema želji Davida Lanea prije smrti, njegovo tijelo je spaljeno i podijeljeno na 14 dijelova koji su poslani arijevskim nacijama širom svijeta da prospu njegov pepeo u ime zajedničke ideje cijele naše rase i solidarnosti u borbi za arijevski opstanak. Srpska ‘Krv i čast divizija' imala je tu čast da bude dio ispunjenja njegove želje. Nakon održanog govora i odavanja poštovanja minutom šutnje, posmrtni pepeo je prosut po našoj srpskoj zemlji, dok su naša srca ponosno kucala sjećajući se velikih djela Davida Lanea’, stoji na stranici.

Lane je američki neonacist koji je umro u zatvoru 2007. godine u Indiani. Njegova rasistička ideologija temeljila se na rečenici: ’Moramo osigurati postojanje našeg vlastitog naroda i budućnost za našu bijelu djecu’. Nikač smatra da je priča o prosipanju pepela marketinški trik koji vješto plasira ideolog srpskih neonacista, Goran Davidović koji se, prema posljednjim informacijama, nalazi u inozemstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene