Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bore se međusobno

Pentagon: Baghdadi gubi kontrolu nad svojim borcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi gubi kontrolu nad svojim snagama u bitki za Mosul, rekao je u četvrtak jedan američki vojni časnik.

Islamska država ranije je objavila audio-poruku navodno od samog Baghdadija u kojoj on poziva svoje sljedbenike da se ne povlače.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Pukovnik John Dorrian, glasnogovornik američke koalicije koja se bori protiv džihadista u Iraku i Siriji, rekao je da vojska nije službeno provjerila autentičnost snimke, ali je istaknuo da je "očito" riječ o pokušaju Islamske države da komunicira s borcima.

"Jedna od zanimljivih stvari koju smo uočili u engleskom prijevodu poruke je da Bagdadi kaže : 'Nemojte se boriti međusobno'", rekao je.

"To je vrsta stvari koju govori vođa koji gubi zapovjedništvo i kontrolu i sposobnost da zadrži sve na istoj liniji. Ne vjerujemo da će uspjeti." (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene