Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeta atmosfera

Oštra reakcija na Trumpovu odluku: "Ako će Sjedinjene Države pokrenuti rat, Kina će se boriti do kraja"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Peking je u četvrtak tražio od Washingtona da povuče svoje prijetnje trgovinskim sankcijama samo nekoliko sati nakon što je Donald Trump potpisao memorandum o "gospodarskoj agresiji Kine".

"Tražimo od Sjedinjenih Država da se predomisle i donesu oprezne odluke i izbjegnu da trgovinski odnosi između Kine i Sjedinjenih Država budu izloženi opasnosti", prema priopćenju kineskog veleposlanstva u Sjedinjenim Državama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban"

Potpisivanjem memoranduma američki predsjednik je spomenuo kaznene mjere protiv kineskih uvoza čiji bi iznos mogao doseći "60 milijardi dolara" kako bi se okončalo ono što on smatra nelojalnom konkurencijom Pekinga i krađom intelektualnog vlasništva. Ranije su njegovi savjetnici za gospodarstvo spominjali "oko 50 milijardi".

"Ako će Sjedinjene Države pokrenuti rat, Kina će se boriti do kraja u obrani svoji vlastitih i legitimnih interesa svim potrebnim sredstvima", upozorilo je kinesko veleposlanstvo koje također žali što Washington ignorira racionalne glasove i ističe da oštro osuđuje tu vrstu jednostranih protekcionističkih akcija.

Ono također upozorava da će takve akcije imati štetan završetak za američke tvrtke i potrošače kao i za tržišta. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene