Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50 godina zatvora

U AMERICI OSUĐEN PEDOFIL HRVATSKIH KORIJENA 'Uništio si me'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Michael R. Vucic svoje je žrtve, učenice kojima je predavao, seksualno zlostavljao, a sve je snimao.

Na 50 godina zatvora osuđen je Michael R. Vucic (43), američki učitelj hrvatskih korijena, zbog seksualnog zlostavljanja dvije učenice, prenose američki mediji.

Kazna mu je izrečena u četvrtak u prepunoj sudnici Lake Countyja. Iako je na prvom saslušanju sucu Danielu Shanesu rekao da nije kriv tvrdeći da su učenice na sve pristale, suočivši se s dokumentacijom eksplicitnog sadržaja, a to su video materijali koje je sam snimao, priznanjima svojih kolega i potresnim svjedočanstvima svojih žrtava, Vucic se pokajao.

'Svi koji me poznaju znaju da ne mogu namjerno povrijediti drugo ljudsko biće. Kajem se za svoje postupke i zauvijek će mi biti žao zbog tih djevojaka i njihovih porodica. Nadam se da će mi Bog oprostiti, ali i svi oni koje je pogodio ovaj slučaj', rekao je sa suzama u očima Michael Vucic, prenosi Chicago Tribune.

Cijeli postupak pratile su i Vuciceve dvije žrtve, a njihova mučna svjedočanstva o uništenoj mladosti potresla su sve.

'Ovo me je potpuno uništilo. Oštetilo me je i mentalno i emocionalno. Došla sam do ruba. Završila sam u bolnici nakon što sam se nagutala tableta', prisjetila se tih školskih trenutaka jedna od Vucicevih žrtava.

BiH izručila nastavnika: Osumnjičen za seksualno zlostavljanje

Druga žrtva pak skupila je hrabrosti i izravno se obratila bivšem učitelju: 'Ti uopće nisi čovjek. Nemaš ljudskosti. Ostavio si me da živim u nepodnošljivoj tuzi.'

Vučić je 18 godina predavao u školi Gavin South Middle School u američkom Inglesideu, a u startu se teretio za 52 seksualna čina s dvije maloljetnice. Pobjegao je u BiH gdje je zatražio azil, ali je u prosincu prošle godine uhićen i izručen SAD-u.

Tijekom istrage šokantna je bila i spoznaja da je još troje učitelja te čikaške škole znalo za seksualna zlostavljanja. Protiv njih se sada vodi postupak.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene