Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše u meksiku

PEC: Ove godine u svijetu ubijeno 59 novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 59 novinara ubijeno je diljem svijeta u prvih šest mjeseci ove godine zbog svog posla, a u istom razdoblju prošle godine ubijena su 53 novinara, priopćila je nevladina organizacija Press Emblem Campaign (PEC) sa sjedištem u Švicarskoj.

Najopasnija zemlja za novinare je Meksiko, gdje je ubijeno devet novinara, a nakon njega slijede Honduras (8 ubijenih), Pakistan (6 ubijenih), Nigerija (4 ubijena) i Filipini (4 ubijena), navodi PEC. U Rusiji su ubijena tri novinara, u Kolumbiji također tri, a po dva u Iraku, Nepalu, Tajlandu i Venezueli.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi

Po jedan novinar ubijen je u Afganistanu, Angoli, Bangladešu, Brazilu, Bugarskoj, Kamerunu, Cipru, Ekvadoru, Izraelu, Demokratskoj Republici Kongo, Ruandi, Turskoj, Somaliji i Jemenu. Glavni tajnik PEC-a Blaise Lempen izjavio je da su novinari najviše na udaru u zemljama koje su suočene s unutarnjim problemima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene