Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagli pad ugleda

Patten: BBC-ju treba radikalan preustroj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik upravnog vijeća BBC-ja Chris Patten priznao je da toj javnoj mreži treba 'radikalan preustroj' nakon naglog pada njezina ugleda u dvama pedofilskim skandalima.

Patten je u razgovoru na BBC-jevu TV1 rekao: 'Ako me pitate treba li BBC-ju radikalan preustroj, kažem da, doista mu treba. Mi to moramo učiniti'. Dodao je da je program u kojemu se jednog bivšeg konzervativnog čelnika krivo optužuje za pedofiliju prošao 'sve moguće stupnjeve BBC-jeve hijerarhije' i provjere.

>> Direktor BBC-a George Entwistle podnio ostavku!

U subotu je glavni direktor BBC-ja George Entwistle dao ostavku nakon objavljivanja pogrešne istrage u emisiji Newsnight koja obrađuje aktualne teme. Entwistle koji je na tu dužnost došao tek u rujnu, rekao je da je odlučio otići 'zbog toga što je glavni direktor ujedno i glavni urednik i na koncu odgovoran je za ukupni sadržaj' programa. Odgovarajući na pitanje je li Entwistle otišao svojom voljom ili je bio izložen pritisku, Patten je kazao da je glavni direktor 'otišao dostojanstveno'.

Ta je javna mreža zadnjih tjedana naišla na brojne kritike nakon otkrića u vezi s njezinim bivšim voditeljem pokojnim Jimmyjem Savileom osumnjičenim da je tijekom 40 godina spolno zlostavljao tristotinjak djece i tinejdžera. BBC optužuju da je htio zataškati skandal kada je koncem 2011., isto u emisiji Newsnight, odbio objaviti dokumentarac u vezi s tim optužbama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanija na nogama Supruga otkrila identitet BBC-jeva voditelja koji je usred seks skandala: Optužen za plaćanje eksplicitnih fotografija maloljetnicima Ilustracija skandal trese BBC Javila se još jedna mlada osoba s optužbama protiv poznatog TV voditelja: Slao je prijeteće poruke pune uvreda

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene