Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U velikoj policijskoj operaciji u južnom predgrađu Pariza Grigny, gdje je početkom ožujka u pucnjavi ranjeno pet policajaca, jutros je uhićeno 15 osoba, doznaje se od policijskog i pravosudnog izvora.


Oko 160 policajaca uz dvije specijalne postrojbe ušli su u 6 sati po srednjoeuropskom vremenu u naselje Grigny gdje je 2. ožujka pet policajaca ranjeno nakon napada na jednu pekarnicu.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama Napad nožem, ilustracija Podstanar (44) nakon svađe izbo vlasnicu stana (74), preminula je u bolnici

Petnaest osoba, među kojima pet maloljetnika i deset mladih između 18 i 22 godine uhićeni su tijekom operacije koja je izvedena mirno.

U veljači je u Villiers-le-Bel, predgrađu na sjeveru Pariza izvedena velika policijska operacija gdje su u studenom vatrenim oružjem napadnuti policajci.

Sto devetnaest policajaca ozlijeđeno je u tim nasilijma koja su podsjetila na višetjedne nemire 2005. godine u kojima je mladež iz siromašnih francuskih predgrađa zapalila više tisuća automobila.